RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Конфлікт між банком "Аркада" і КМДА: інвестори звернулися до Кличка

Біля КМДА 7 лютого відбувся мітинг інвесторів банку "Аркада", вони просили мера Києва втрутитися в ситуацію з будівництвом будинків житлових масивів "Патріотика на озерах", "Патріотика" і ЖК "Еврика", щоб структури КМДА не заважали забудовнику виконувати зобов'язання.

Про це повідомляє KV.

Стартом до мітингу в 500 чоловік послужила акція під будівлею АТ АКБ "Аркада", якому довірили кошти для реалізації проектів. Будівництва "Аркади" простоюють і причиною називають конфлікт між банком і владою. Заручниками ситуації стали більш 13000 чоловік, вони не мають можливості вселитися в житло. Протестуючі вимагали від "Аркади" сісти за стіл переговорів з місцевою владою. До мітингувальників вийшли голова правління Ковальчук Тетяна, прес-секретар Горицька Людмила. У банку повідомили, що надія на вирішення проблеми є - скоро завершаться частина судових процесів, від яких залежить будівництво. Ковальчук заявила, що докладає всіх зусиль, щоб налагодити процес будівництва і готова зустрічатися з місцевою владою. Потім мітинг перемістився під КМДА.

"Думаємо, що мер зацікавлений, щоб місто не перетворювалося на недобудову. Ми просили втручатися в ситуацію, щоб структури КМДА не заважали будувати будинки. Просили владу сприяти у вирішенні конфлікту між КМДА і банком "Аркада", - заявив голова ГО "Захист інвесторів", покупець квартири в ЖК "Патріотика на озерах" Денис Шинкаренко.

Інвестори "Аркади" зверталися за допомогою до КМДА щодо зупинки будівництва 38 будинків, подавши лист з сотнями підписів громадян.

"Якщо ви з КМДА вважаєте, що ЖК "Патріотика на озерах" не повинна будуватися, чому і в ДПТ, і в проекті Генплану Києва заплановано будівництво? Якщо там планувався парк, навіщо забудовник виплачував орендну плату? Заборона стосується тільки аркади, але не поширюється на близьких до Вас забудовників?", - йдеться в зверненні.

"Ми прийшли в КМДА не з війною, а просити допомоги у Кличка вплинути на ситуацію і забудовника, щоб він виконав зобов'язання. Ми не просимо влади будувати за бюджетні кошти, ми будуємо будинки за свій рахунок", - говорить Шинкаренко.

За його словами, представник КМДА зібрав групу в залі прес-конференції, де інвесторів вислухав заступник мера Валентин Мондрієвський і заступник голови КМДА Володимир Слончак. Інвестори розповіли про проблеми і що хочуть отримати 365 млн гривень, які КМДА повинна виплатити "Аркаді" за рішенням суду, що прискорить процес будівництва. За словами Шевченка, метою було організувати стіл переговорів за участю КМДА, мера, керівництва банку "Аркада" і представників інвесторів.

"На зустрічі буде вирішуватися питання, щоб страждання 13 тисяч інвесторів закінчилися, ми могли виробити алгоритм виходу з ситуації і відновити будівництво. Представники КМДА пообіцяли організувати стіл переговорів з 14 по 21 лютого", - зазначив Шевченко.

Він висловив побоювання, що діалог може зайти в глухий кут, якщо комусь це буде вигідно. 28 січня суд підтвердив законність рішення суду про стягнення з бюджету Києва на користь забудовника ТОВ "Будеволюція" 365 млн гривень. Гроші стануть компенсацією витрат на будівництво інженерної інфраструктури, яка будувалася в розвиток міських комунікацій для повноцінного життєзабезпечення нових житлових комплексів на Лівому березі Києва.