RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У кілька разів вище норми: з'явилися свіжі дані про забруднення повітря в Києві

На минулому тижні в Києві було зафіксовано перевищення допустимих концентрацій речовин, що забруднюють атмосферне повітря.

Про це повідомили в щотижневому моніторингу на Facebook-сторінці Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Щоденні спостереження проводилися з 31 березня по 6 квітня на 12 стаціонарних постах обсерваторії. Всього було проаналізовано тисячі сто шістьдесят шість проб повітря. Спостереження на ще 4 постах не проводили через карантин.

У повітрі Києва було відзначено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій:

- зважених речовин - в 1,0-1,6 рази на проспекті Перемоги, Бессарабської площі, вулиці Каунаській;

- діоксиду сірки - в 2,1-2,7 рази на площах Бессарабської, Деміївській, проспекті Перемоги (біля метро Святошин), вулицях Семена Скляренка та Олександра Довженка; в 1,4-1,9 рази - на всіх постах міста, виключаючи проспекту Науки, 37 (у метеомайданчиках обсерваторії), де середньодобовий вміст не перевищував рівень ГДКс.д.;

- діоксиду азоту - в 4,9-5,6 рази на проспекті Перемоги, вулицях Інженер Бородіна, Скляренко, Бессарабської і Деміївської площах; в 3,2-3,9 рази - на вулиці Каунаській і Оболонському проспекті; в 2,4-2,9 рази - на всіх постах міста, крім проспекту Науки, де перевищень не виявлено;

- формальдегіду - в 3,0-3,1 рази на проспекті Перемоги, Бессарабської площі, вулиці Скляренка, бульварі Вацлава Гавела; в 1,1-2,9 рази - на всіх постах міста.

"У порівнянні з попереднім тижнем, в повітрі міста вміст формальдегіду, діоксиду азоту та сірчистого ангідриду дещо підвищився (більш помітно - 4 і 6 квітня), оксиду вуглецю і зважених речовин - не змінився", - відзначили в повідомленні.

Судячи з прогнозів Українського гідрометцентру, в найближчі дні метеорологічні умови не сприятимуть розсіюванню шкідливих домішок в атмосфері.

Як раніше повідомляв "Апостроф", рівень радіації в префектурі Фукусіма (Японія), де в 2011 році сталася катастрофа на атомній станції, перевищив норми в десятки разів через вторинне радіаційне забруднення, викликане вивільненням цезію через потужні тайфуни.