RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

У справі спортсмена з Гідропарку в Києві стався несподіваний поворот: фото і відео

Суд в Києві переніс розгляд адміністративного протоколу по чоловікові, який був затриманий при спробі порушити карантин і потрапити на спортивну площадку в Гідропарку.

Про це журналістам в залі суду розповів сам фігурант справи Михайло Ковальчук.

Він зазначив, що судове засідання відкладають, бо він вимагає його проведення у відкритому режимі. На думку раніше затриманого поліцією, введений урядом через ризик поширення коронавируса карантин порушує його конституційні права.

"Порушують і далі наші конституційні права і права людини, причому роблять це не якісь пересічні громадяни, які юридично не обізнані, а судді. Якщо звернути увагу на розпорядження, то там є таке слово, на яке слід всім громадянам звернути увагу -" рекомендація ". Судове засідання не відбулося жодного разу", - заявив обвинувачений у порушенні.

Як повідомляв "Апостроф", 6 квітня в Гідропарку після сутички з поліцейськими був затриманий чоловік, який намагався прорватися на спортивний майданчик. Він та його друг намагалися довести правоохоронцям, що мають право перебувати в громадських місцях, так як в Україні не запроваджено режим надзвичайного стану.