RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У Києві в розпал пандемії коронавірусу вирішили купити годинники на 4 млн: скандальні деталі

Апарат Київської міської державної адміністрації (КМДА) оголосив про намір придбати 1500 наручних годинників на загальну суму 3,8 млн гривень.

Про це йдеться у тендерній документації, розміщеній на порталі публічних електронних закупівель Prozorro.

Проведення аукціону заплановано на 5 травня 2020 року. На покупку 1500 персональних хронометрів (875 чоловічих і 625 жіночих годинників) апарат виконавчого органу Київської міської ради готовий витратити 3 870 тис. гривень. Вартість одного годинника складе близько 2580 гривень за штуку.

Аналогічний тендер апарат КМДА намагався провести в листопаді 2019 року, але його скасували через вимоги Антимонопольного комітету. Комітет побачив у вимогах до учасників торгів ознаки недобросовісної конкуренції, адже умови були дуже вже специфічними.

У новому тендері дискримінаційні умови збереглися.

Аналогічні годинники закуповувалися і в 2018 році, але за ціною в 4 рази нижче - за ціною 572 грн. з ПДВ за штуку. Такі подарункові годинники часто вручаються мером киянам за особливі заслуги на державні і місцеві свята. Найближчий такий день - останні вихідні травня, День Києва.

Як повідомляв "Апостроф", раніше позафракційний народний депутат Василь Петьовка показав в залі парламенту наручний годинник марки Rolex, вартість якого понад 15 тисяч доларів.

Також голова Офісу генерального прокурора України Ірина Венедиктова не вказала у своїй декларації годинник елітної марки, вартість якого може становити 10 тисяч євро.