RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Чому не відкривають ключові продуктові ринки Києва: дана чітка відповідь

Київські ринки будуть закритими до рішення комісії Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Про це "Апострофу" повідомили представники ринків.

Станом на 1 травня закритими залишаються всі комунальні ринки. У комунальному підприємстві "Бессарабський ринок" "Апострофу" уточнили, що відкриття стане можливим після відповідного розпорядження Київської міської державної адміністрації та дозволу епідеміологічної комісії.

Представники ринку "Володимирський" в коментарі "Апострофу" відзначили, що навіть за наявності дозволу Держспоживчслужби, необхідні додаткові рішення від міської адміністрації.

На ринку "Лісовий" комісію очікують лише 5 травня, інші ринки поки не знають дати перевірок.

При цьому ринок "Столичний" на Кільцевій дорозі свою роботу не припиняв, як і деякі приватні ринки подрібніше. При цьому вони мають намір відновити повноцінну роботу з урахуванням вимог уряду.

Держспоживчслужба почала перевірки агропромислових ринків 30 квітня. Згідно вимог, перевіряється наявність реєстрації агропродовольчого ринку як оператора ринку харчових продуктів. При цьому допуск працівників і відвідувачів на територію ринку дозволено виключно за наявності одягненої медичної маски (респіратора). Також необхідно проводити температурний скрініга відвідувачів, встановити антисептики і провести ретельну дезінфекцію.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Кабінет міністрів дозволив роботу агропромислових ринків.