RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

New York Times випустив нову розгромну статтю про Україну

В респектабельному американському виданні New York Times 31 травня після гучної квітневої статті вийшов черговий розгромний матеріал на адресу влади України.

Автор публікації - Ієн Бейтсон.

Свій матеріал він присвятив інциденту із сайтом "Миротворець", який оприлюднив особисті дані журналістів, акредитованих сепаратистами ДНР/ЛНР. В цих списках є і сам Бейтсон.

За словами американського журналіста, той факт, що влада України не стала засуджувати зазначені дії "Миротворцю", а серед кураторів сайту фігурує радник глави МВС Антон Геращенко, свідчить про те, що влада України оголосила війну журналістиці.

"Сайт та його прихильники в уряді переконані, що журналісти можуть бути розділені на дві групи: тих, хто підтримує державу, і тих, хто проти неї. При цьому між рядків йдеться про те, що журналісти, які критикують уряд, повинні замовкнути. Це дуже небезпечно у будь-якому суспільстві, а тим більше в Україні зараз, коли критична журналістика особливо необхідна", - переводить матеріал українське "Дзеркало тижня".

Журналіст також зазначає, що реформи в Україні просуваються повільно, зате процвітає кумівство. Так, президент Петро Порошенко спочатку зробив одного свого близького соратника прем'єр-міністром, а потім іншого – генпрокурором.

"І в той час, коли корупція і кумівство загрожують інтересам української революції, журналістам кажуть, що вони допомагають ворогові тільки тому, що роблять свою роботу", - йдеться в статті.

Як повідомляв "Апостроф", на початку квітня Порошенко оскандалився з випадом на адресу New York Times. Пізніше він забрав свої слова назад.

Варто, однак, зазначити, що і New York Times оскандалилося з матеріалом по Україні.