RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Між Україною і російськими окупантами Криму почалася "радіодуель"

На адміністративному кордоні з Кримом відбувається "дуель" між радіостанціями, які мовлять з території материкової України, і радіостанціями з окупованого півострова. Про це повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, передає "Крим.Реаліі".

"На адмінкордоні у нас відбувається "радіодуель". І вона проходить за правилами, які ми встановлюємо. За їхніми (оккупаційної влади Криму - Ред.) ініціативами видно, що вони не мають ресурсів", - заявив Костинский.

Він також додав, що мовлення з території окупованих Красноперекопська і Джанкоя здійснювалося і раніше та охоплювало певну частину Херсонської області.

За його словами, після встановлення вишки на Чонгарі і збільшення вишки в Чаплинці Україна може покрити своїм мовленням велику територію Криму, ніж російські радіостанції охоплюють у Херсонській області.

"Тому що у нас більш потужні передавачі і на адмінкордоні стоїть вишка. Протягом цього року питання щодо мовлення окупантів на Херсонщину ми постараємося вирішити. Це допоможе нам створити закон "Про особливий режим мовлення", - додав Костинський.

Раніше депутат Держдуми РФ Руслан Бальбек повідомив, що у Криму розпочали радіомовлення на південь Херсонської області.

Відзначимо, що ліцензію на мовлення в Криму отримали "Українське радіо" (суспільне мовлення), місцева херсонська радіостанція, кримськотатарське радіо «Meydan», «Радіо кримських громад».

Нагадаємо, 23 лютого Нацтелерадіо не продовжило ліцензію харківському "Радіо Вести".