RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У мережі ажіотаж навколо "темників АПУ" за деклараціями для антикорупціонерів

У розпорядженні журналістів видання "Українська правда" опинилися документи, нібито розіслані з Адміністрації президента України, де містяться рекомендації депутатам від президентської партії БПП про те, як слід виправдовувати введення обов'язкового е-декларування для антикорупційних громадських організацій.

З текстом документа можна ознайомитися за цим лінком.

У числі найважливіших аргументів зазначено, що громадські організації мають вирішальний вплив на формування державної політики, а деякі громадські діячі виявляються замішані в недобросовісної діяльності. Таким чином, е-декларування громадських організацій має допомогти "мінімізувати спекуляції навколо фінансового стану і конфлікту інтересів таких осіб" і, крім того, допоможе їм вести себе більш відповідально, а також сприяє зростанню довіри народу до їх діяльності.

Також є посилання на передовий досвід інших держав, що впровадили подібну практику.

Окремо в документі прописані можливі заперечення критиків і варіанти відповідей.

В Адміністрації президента журналістам заявили, що ніякі темники не складають і не надсилають.

Матеріали, на які посилається "Українська правда", поширилися в соціальних мережах, де викликали неоднозначну реакцію. У той час як деякі люди всерйоз сприйняли документи і почали обговорювати їх зміст, значення і корисність, інші поставилися до них з відвертою іронією.

Раніше "Апостроф" повідомляв про поправку до закону "Про запобігання корупції", яка зобов'язує співробітників ЗМІ подавати електронні декларації.