RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Журналісти розкрили нові деталі скандалу навколо спроби закриття програми на "UA: Перший"

Програма «Доброго ранку, Країно!», Навколо закриття якої розгорівся гучний скандал, продовжить виходити в ефірі каналу "UA: Перший".

Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці в Facebook.

«Сьогодні ми почали відлік днів перемоги над цензурою. Кожен глядач зможе бачити ці дані в ефірі під час перегляду «Доброго ранку, Країно!». Будьте з нами - не перемикайтеся», - підкреслили журналісти, показавши відповідну інфографіку.

Також вони відзначили нові деталі своїх відносин з "Суспільним".

«(Голова Національної громадської телерадіокомпанії України Зураб Аласанія - ред.) Аласанія каже, що вони вчасно попередили нас про закриття програми. Ні - невчасно: згідно з договором, датою попередження вважається дата отримання повідомлення. Ми повинні були отримати лист до 10 червня, а прийшов він 19-го», - повідомили журналісти.

Вони додали, що "Суспільне" намагається всіх переконати, що закриття програми не пов'язано з ефіром опозиційного політика Юлії Тимошенко.

«Офіційне повідомлення про закриття програми прозвучало 6 липня зі згадкою Тимошенко. Більш того, цьому повідомленню передувала передача рішення суду керівництву НГТУ», - йдеться в повідомленні.

Редакція програми «Доброго ранку, Країно!» також заявила, що вчора риторика керівництва каналу змінилася.

«Раптом вчора риторика змінилася: розуміючи, що за невиконання рішення суду - кримінальна відповідальність, Аласанія і ко заявили, що ефір триває .... І додали ще багато зайвих слів, від яких, судячи з усього, найближчим часом доведеться знову відмовитися. Але для керівництва "Суспільного" - це вже звичайна практика», - повідомили журналісти.

Як відомо, 9 липня ведуча програми «Доброго ранку, Країно!» повідомила, що після ефіру з Тимошенко керівництво "Суспільного" вирішило припинити трансляцію програми в ефірі «UA: Перший». Пізніше керівництво НГТУ повідомило, що направляло попереджувальні листи.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоМедіа
Теги: