RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Тримати на гачку: у Раді висловилися про незавидну долю проросійських каналів

Президент Петро Порошенко за допомогою недавніх рішень Верховної Ради щодо "112" і NewsOne зможе шантажувати їх власників і використовувати ці телеканали в своїх інтересах.

Про це "Апострофу" в інтерв'ю розповів нардеп Сергій Лещенко.

За його словами, перед президентськими виборами Порошенко прагне взяти під контроль всі медіа.

"Він же хотів купити "112", є записи в інтернеті, де його банкір [Макар] Пасенюк приходив на так звані переговори, він хотів ці канали забрати. Не зміг забрати – тепер контролюватиме редакційну політику. А щоб за свої гроші не фінансувати цю політику, підсадили на гачечок", - говорить Лещенко.

Крім того, нардеп порівнює дії нинішнього президента з діями команди Януковича в 2012-13 роках.

"Ось був у сина Януковича телеканал "Тоніс". Янукович тоді вирішив побудувати свій медіахолдинг, не хотів залежати від Фірташа і Ахметова. Хто чим займався? Клименко займався "Вестями". Арбузов займався БТБ, банківським телебаченням. А Саша Янукович - "Тонісом". Зараз "Тоніс" – це "Прямий" Порошенка. І "радіо П'ятниця" намагається Порошенко забрати. Всі ці дії – спроба впливати на медіасередовище. Тут вибір – або вступати в право власності, або краще не вступати і не давати грошей, а просто контролювати, тримаючи на гачку", - резюмує він.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю Сергія Лещенка "Апострофу": У президентів України є "бронежилет", який розв'язує їм руки для злочинів.