RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Як "Апостроф" виграв битву з Барбулом: деталі історії з блокуванням інтернет-ЗМІ

Печерський районний суд Києва 28 квітня зняв арешт з доменного імені "Апострофа" та низки інших інтернет-ЗМІ, який був накладений за позовом колишнього керівника "Спецтехноекспорту" Павла Барбула.

"Апостроф" не захотів йти на поводу у екс-чиновника, який був готовий сам зняти арешт, якщо редакція прибере "незручний" матеріал і принесе публічні вибачення.

Деякі видання "дали слабину" і виконали вимоги, після чого їх було розблоковано. Кожну таку удачу Павло Барбул рекламував на своїй сторінці в Facebook, подаючи це як торжество свого методу боротьби з "дезінформацією" та недбалими журналістами.

Видання "Апостроф" не побажало йти на поводу у людини, яку підозрюють в розтраті десятків мільйонів бюджетних коштів під час війни. Вибачатися нам нема за що, а правдиві матеріали про розслідування фінансових зловживань ми знімати не збираємося. Однак той факт, що інші редакції піддалися тиску дозволяє буквально продавати цей "кейс".

Нагадаємо, екс-чиновнику не сподобалося, що "Апостроф" розмістив офіційну відповідь САП з приводу розслідування зловживань, можливо, допущених Барбулом, коли він ще керував "Спецтехноекспортом".

18 лютого суддя наклала арешт на майнові права інтелектуальної власності доменних імен 12 видань.

10 березня слідчий закрив кримінальне провадження справедливо вирішивши, що збір журналістами інформації з офіційних джерел про вчинене державним чиновником правопорушення не може вважатися втручанням в його особисте життя. Так само як і не може вважатися конфіденційною інформацією офіційна відповідь державного органу на відповідний запит. Більш того, інформація про цю справу з самого початку не була ні секретною, ні конфіденційною. Проте, доступ користувачів до сайту "Апостроф" був заблокований, поки 28 квітня все той же Печерський суд не ухвалив зняти арешт.

Детальніше про скандал читайте в нашому матеріалі: Видання "Апостроф" виграло битву у Павла Барбула. Але чи закінчено війну?