RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Василь Веселий допоміг студії анімації "Ridni" придбати необхідне обладнання

Українська анімаційна студія Родіона Шуба планує набір дитячої групи на безкоштовний курс анімації, який пройде в бібліотеці ім. В. Котика на Подолі, проект реалізується завдяки фінансовій підтримці бізнесмена Василя Веселого, який виділив фінансування на закупівлю необхідного обладнання для мультиплікації.

Про це повідомляє УНН.

Студія "Ridni animation" працює вже чотири роки, за цей час вдалося втілити в життя численні художні та освітні проекти. Українські глядачі познайомилися з творчістю студії по документально-пригодницького фільму "Людина з табуретом", покази якого зовсім недавно з успіхом пройшли в українських кінотеатрах і за кордоном.

Організатор студії - Родіон Шуб - анімаційний режисер за освітою. У процесі його роботи "оживають" різні предмети, ляльки, малюнки, пластилін і навіть світло і тіні. Організувати курси анімації для дітей він планував уже давно, але не вистачало технічних можливостей. Для навчання потрібні спеціальні пристосування - анімаційні скелети і т.зв. "ріги". Скелет дозволяє зафіксувати анімаційну ляльку в потрібному положенні, а ріг утримує ляльку (або інші об'єкти) в повітрі. Для того, щоб "зібрати" анімацію, потрібно зробити велику кількість знімків ляльки в різних позах, принцип той же, що і в мальованих мультфільмах.

Бізнесмен Василь Веселий допоміг закупити анімаційні скелети і ріги для студії "Ridni":

Василь Веселий допомагає анімаційній студії Ridni

"Приємно бачити, як розвиваються українські освітні проекти. Пам'ятаю, як сам в дитинстві мріяв створювати мультфільми, дивлюся, як зараз малює мій син. Дітям потрібно давати більше можливостей і простору для творчості, тому з задоволенням допомагаю таким соціально відповідальним проектам".

Родіон Шуб зазначив, що студія дійсно потребує підтримки з боку меценатів.

"Нам вдалося за чотири роки побудувати проект, який вже знають не тільки в Україні, а й за кордоном. Практично все, що виходить заробити на комерційних проектах, ми вкладаємо в розвиток, хочеться відродити в Україні традиції мультиплікації, робити свої продукти. Обзавестися анімаційними скелетами і рігами планували давно, але все не складалося. Радий, що тепер це питання вирішене і можна набрати пілотну групу учнів на курс анімації".

Василь Веселий допоміг дітям

Курси анімації від студії "Ridni" покликані надихнути дітей на творчість, дати інструмент для самовираження, допомогти втілити мрії. Це перший крок на шляху оволодіння затребуваною професією, який освоюється в ігровій захоплюючій формі, але при цьому може зіграти ключову роль в подальшому становленні особистості.

Власник "Київпідземшляхбуд" постійно підтримує проекти, спрямовані на допомогу незахищеним верствам населення. Василь Веселий вітає вихованців дитячих будинків зі святами і передає гроші на фізичну реабілітацію учаснику АТО.