RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вчені розкрили секрет смертоносної зброї, здатної знищити Землю

У разі, якщо антиматерію використовуватимуть як зброю, то її вибух в 1000 разів перевершить ядерний і може знищити все живе на Землі.

Про це заявив фізик Френк Клоуз, передає видання "VistaNews".

За його словами, знищення кілограма антиматерії дасть в 10 мільярдів разів більше енергії, що виділяється при вибуху кілограма тротилу. Справа в тому, що немає необхідності навіть в використанні спеціальної горючої хімії. Антиматерія містить позитивний аналог негативних електронів - позитрони. Крім того, за допомогою особливого процесу - анігіляції - і відбувається вивільнення енергії без будь-яких впливів. Саме тому, вважає експерт, антиматерія за певних умов може стати зброєю масового ураження і знищить Землю, якщо направити її заряд на планету.

У той же час, фізик Ейдан Робсон з Університету Глазго і Європейської організації ядерних досліджень впевнений, що ці теорії - всього лише наукова фантастика. На його думку, позитрони рухаються у вакуумі навколо прискорювача частинок, подібно до пропонованого компактного лінійного коллайдера. Він вважає вкрай низькою вірогідність того, що ці частинки раптово попрямують на Землю, стикнуться з нею і пророблять величезну діру шляхом сильного вибуху. Фізик також зазначає, що неможливо створити бомбу з антиречовини.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Йеллоустонськом національному парку, де розташований відомий супервулкан, вже стався перший великий викид магми.