RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Як побачити політ "космічного потягу" з будь-якої точки планети: інструкція

Стало відомо, як можна побачити космічний "потяг" з супутників, запущених компанією SpaceX Ілона Маска.

Про це повідомляє Alpha Centauri.

Отже, для того, щоб дізнатися траєкторію і час прольоту низки супутників над вашим місцем розташування, потрібно завантажити програму Orbitron. Потім програму можна розпакувати в будь-яке місце на диску і запустити. Далі в програмі у вкладці Location внизу потрібно вибрати своє місто.

Після цього необхідно знайти на траєкторії найближчу до вашого розташування точку і клацнути по ній мишею. У правому нижньому кутку висвітиться час прольоту. Крім цього, в програмі візуально видно положення Сонця і Місяця, а також криву зміни дня і ночі. Всі дані оновлюються в реальному часі, щоб подивитися час наступного прольоту, потрібно перегорнути карту. Зверніть увагу на напрямок траєкторії супутників щодо вашого місця розташування: якщо лінія проходить нижче вашого населеного пункту, потрібно дивитися на південь, якщо правіше - на схід, якщо лівіше - на захід, якщо вище - на північ.

За даними програми, найближчий видимий проліт першої групи супутників над територією України вже о 21:45. Для того, щоб побачити колону супутників, потрібно буде дивитися на південь і південний схід.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилося вражаюче відео космічного "потягу" з супутників, зняте з Землі.