RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Як врятувати Землю від катастрофи: вчені озвучили цікавий план

Вчені Швейцарського технічного інституту (ETH) в Цюріху провели чергове дослідження в області кліматичних змін і назвали новий спосіб мінімізувати наслідки глобального потепління.

Про це йдеться у звіті, опублікованому на сайті журналу Science.

Дослідження показало, що людство може утримати температуру на Землі від зростання більш, ніж в 1,5 градуса в середньому за рік (критичне зростання), якщо різко скоротить викиди парникових газів, використання нафти, вугілля і природного газу. В іншому випадку, вже в найближчі 40 років на планеті збільшиться інтенсивність штормів, ураганів і рясних опадів, а також посухи в окремих місцях.

Вчені зі Швейцарії уточнили, що вихід із ситуації може бути також в збільшенні зелених насаджень - 1 млрд га нових лісів зможе збалансувати погодні умови на тривалий час. У їх дослідженні говориться, що можливість засадити такі території лісами є - великі площі для цього є у США, Китаї, Росії, Австралії і країнах Південної Америки.

Як стверджують фахівці, в даний час на планеті є 2,8 млрд га лісів, які поглинають 200 млрд тонн вуглекислого газу. Виділяється ж вуглеводнів близько 300 млрд тонн (в основному внаслідок роботи промислових підприємств).

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені, побоюючись катастрофічних наслідків, встановили постійний контроль за Арктикою і Антарктикою. Вони перевіряють зони за допомогою супутників Sentine.