RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Археологи знайшли в Індії стародавню статую одного з головних богів: фото

На північному сході Індії в місті Гувахаті під час підготовки до будівництва нової будівлі Університету бавовни була виявлена стародавня скульптура, яку археологи ідентифікували як бога Сонця.

Про це повідомляє The Times of India

Історична знахідка, яка зображує одного з головних богів з лотосами в обох руках, датується IX-XII століттям нашої ери - класичним періодом в історії Індії, коли влада на цій території належала буддійської династії Пала. Висота статуї - 90 сантиметрів, її вага - 200 кг. Експерти були вражені майстерністю її творця і станом скульптури.

Недалеко від місця знахідки розташовані руїни міста комори, відкритого ще в 1968 році. Археологи вважають, що найімовірніше бог Сонця був виготовлений саме тут. Судячи з предметів, зібраним на руїнах стародавнього міста, можна припустити, що в той час він був одним з важливих центрів культурного життя.

Вчені впевнені, що в місці проведення будівельних робіт є ще чимало стародавніх артефактів. Тому вони звернулися до адміністрації університету з проханням призупинити будівництво і дати можливість продовжити розкопки.

Як раніше повідомляв "Апостроф", археологи в Італії знайшли розкішну гробницю залізного віку, в якій знаходилося безліч зброї, прикрас і колісниця.