RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Китаї виявили розкішну стародавню гробницю: опубліковано фото

Археологи в провінції Шаньсі на півночі Китаю виявили гробницю представниці благородних кровей.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ресурс russian.china.org.cn.

Така знахідка на даний момент вважається найбільшою з усипальниць династії Східна Чжоу (770-256 рр. до н.е.), які були виявлені в провінції. Дана гробниця завдовжки 14,3 м і шириною 13,5 м була виявлена на кладовищі Цюцзячжуан.

Археологи вивчили структуру і особливість поховання і зробили висновок, що в ній може бути похована дружина одного з князів царства Цзінь, яке було васальною державою в епоху династії Східна Чжоу.

Гробницю розграбували розкрадачі, але там ще залишилися понад 1700 реліквій: невеликий посуд й інструменти, виготовлені з різних матеріалів, таких як кераміка, мідь, залізо, золото, нефрит, камінь і кістка. Знайдені цінності мають очевидні культурні особливості пізнього періоду правління царства Цзінь.

Відзначають, що раніше на тому ж цвинтарі також були знайдені п'ять великих груп усипальниць, кожна з яких складалася з трьох гробниць.

Дослідник з Інституту археології провінції Шаньсі Тянь Цзяньвень заявив, що в них можуть бути поховані князь царства Цзінь і його дружини. Нова знайдена гробниця має велике значення для вивчення історії і культури царства Цзінь.

Як повідомляв "Апостроф", археологи в Італії знайшли розкішну гробницю залізного віку, в якій знаходилося безліч зброї, прикрас і колісниця.