RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Археологи знайшли в Ірландії військову базу вікінгів: фото

В Ірландії група археологів виявила сліди древнього поселення вікінгів, яке більше тисячі років тому було аналогом військової бази.

Про це повідомляє видання The History Blog.

Як пише видання, поселення приблизно IX століття було знайдено біля стін Дублінського замку. Відзначається, що це перше місто вікінгів, яке знайшли в Ірландії.

Вченим вдалося виявити набережну, частокіл і залишки рову, вони припустили, що тут стояли кораблі вікінгів, на яких вони робили свої набіги.

Згідно з загальновідомими даними, в 841 році вікінги під проводом воєначальника Тургесія захопили гельське поселення під назвою Дубн Лінн ("Темний басейн") на березі моря і влаштувалися там. У затоці вони розміщували до 200 кораблів. Свою "базу" вони побудували біля стін церкви Святого Михайла, яка була побудована в VI столітті.

Через кілька століть на цьому ж місці побудували сільськогосподарську ферму, а в 19 сторіччі тут обладнали аналог поліцейської дільниці з камерами для ув'язнених.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Шотландії, в місті Перт археологи виявили рідкісний моноліт піктів, на якому зображений незвичайний воїн - в "легінсах", зі "складною зачіскою" і "вираженим задом".