RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Вчені знайшли "рівнину" на Марсі, де можуть оселитися люди

Людство готується до колонізації Марса, проте вижити на його поверхні люди навряд чи зможуть. Більш придатними для існування людини є великі підземні тунелі, які утворилися в результаті тисячолітньої вулканічної активності і називаються "лавові трубки".

Астрофізик Антоніо Паріс з командою займався дослідженням і оцінкою безпеки марсіанських лавових труб, результати досліджень опубліковані в журналі Journal of the Washington Academy of Sciences.

Вчені дійшли висновку, що укриття майбутніх колоністів в глибоких підземних тунелях може значно зменшити вплив небезпечної космічної радіації. Більш того, дослідники переконані, що найкращим місцем для посадки є "грецька рівнина" Еллада Планітія.

Це пов'язано з тим, що саме на неї потрапляє менше космічної і сонячної радіації, ніж на більшу частину решти поверхні планети. Антоніо Паріс переконаний, що укриття астронавтів у глибоких лавових трубках може ще знизити її вплив, тим самим забезпечивши колоністам виживання.

Крім того, вивчення лавових трубок може дати уявлення про те, як на Марсі розвивалася мікробне життя і виявити його сліди.

"Лавові трубки можуть допомогти у вивченні марсіанської геології і геоморфології, а також потенційно допоможуть виявити будь-які свідчення розвитку мікробного життя на ранніх етапах природної історії Марса", - написав він у Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", раніше завдяки аналізу знімків Марса, вчені виявили на поверхні "червоної планети" незвичайний отвір.