RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Вчені розгадали таємницю дивної знахідки, якій 68 млн років: фото

Вчені в Антарктиді виявили дивну знахыдку розміром з футбольний м'яч і до останнього не знали що це, але пізніше з'ясувалося, що це якесь яйце з м'якою шкаралупою.

Про це вчені написали в відповідній статті.

Зокрема, проведений аналіз показав, що це яйце, яке є найбільшим з коли-небудь знайдених, було знесено близько 68 млн років кимось на кшталт вимерлої морської змії.

За словами керівника групи дослідників, які займалися цим питанням, Лукаса Лежандра, відкриття має припинити майже десятиліття спекуляцій про копалину і може змінити уявлення про життя морських істот.

"Дуже рідко можна знайти викопні яйця з м'якою шкаралупою, які так добре збереглися", - сказав Лукас Лежандр, науковий співробітник Техаського університету в Остіні.

Скам'янілість було виявлено в 2011 році групою чилійських вчених, що працюють в Антарктиді. Вона була схожа на печену картоплю, але розмірами 28 на 18 сантиметрів. Протягом багатьох років вчені марно досліджували знахідку, поки в 2018 році палеонтолог не допустив, що це може бути яйце. Це була не найочевидніша гіпотеза, оскільки всередині не було скелета, що підтверджує це.

"Це нове яйце, безумовно, найбільше яйце з м'якою шкаралупою, коли-небудь виявлене. Ми не знали, що ці яйця можуть досягати таких величезних розмірів, і, оскільки ми припускаємо, що воно було відкладено гігантською морською рептилією, воно також може бути унікальним шансом вивчити репродуктивну стратегію цих тварин", - додав учений.

Як повідомляв "Апостроф", в Норвегіївчені знайшли настільну гру, якій вже 1 600 років.

Також археологи знайшли в штаті Вірджинія скляну битулку часів громадянської війни, яка, імовірно була виготовлена відьмою.