RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Поблизу Австралії виявили під водою залишки стародавнього поселення аборигенів

Археологи виявили біля узбережжя Австралії підводні пам'ятники аборигенів періоду кінця льодовикового періоду.

Про це йдеться в матеріалі CNN.

Як говориться в матеріалі, австралійське узбережжя простягалося на 161 км за лінію нинішнього узбережжя, тепер група дослідників на чолі з археологом Джонатаном Бенджаміном з Університету Фліндерс в Аделаїді за допомогою повітряного і підводного зондування знайшла на цій території під водою нові пам'ятки старовини.

Так, були знайдені дві ділянки в північно-західній Австралії. Перша на каналі Мис Брюгге, мала артефакти, яким не менше 7 тисяч років, друга - в прольоті Flying Foam, вони виявили артефакт, якому 8,5 тисячі років. Археологи змогли визначити кілька кам'яних знарядь, включаючи два шліфувальних каменя, і планують застосувати сучасні технології для їх відновлення і дослідження.

Археологічне співтовариство звернулося до влади Австралії з проханням розробити законодавство для захисту місць проживання аборигенів уздовж берегової лінії.

"Управління, дослідження і розуміння археології континентального шельфу Австралії в партнерстві з аборигенами і традиційними власниками і хранителями островів Торресової Протоки є одним з останніх рубежів в австралійській археології", - заявив археолог Джонатан Бенджамін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше археологи виявили в Туреччині сліди раніше невідомого царства. Дослідники натрапили на камінь з написами на стародавній мові, який може вказувати на поразку царства Анатолії, яке існувало приблизно 3000 років тому, у війні з царем невідомого царства.