RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Виверження супервулкану Йеллоустоун не уникнути: вчені розповіли, коли воно може відбутися

Виверження супервулкану Йєллоустоун в США в майбутньому уникнути не вдасться, незважаючи на всі зусилля, що вживаються вченими. Такого висновку дійшли американські вчені в ході численних спостережень і досліджень.

Про це повідомляє Express.

Кальдера супервулкана, яка розташована під Йеллоустоунським нацпарком, сформувалася в ході останніх трьох масштабних вивержень. Крайнє з них відбувалося близько 630 тисяч років тому. Вказаний район знаходиться під постійним контролем з боку USGS, однак вчені попереджають, що масштаби виверження і руйнування будуть загрозливими.

Геолог Джефферсон Хангерфорд вважає, що виверженню супервулкану можна запобігти, якщо забрати з системи всю енергію. Однак на даний момент таких технологій у жителів Землі немає.

На думку експертів, у разі виверження Йеллоустоунського супервулкану буде спостерігатися потік лави, а не вибух, як це сталося ще 70 тисяч років тому.

Хоча зараз вчені не фіксують сигналів, що вказують на наближення виверження, геологи побоюються, що тільки одного моніторингу сейсмічної активності недостатньо. Потрібно докладати більше зусиль, щоб запобігти процесу, а він може статися як через 100 років, так і через 10 тисяч років.

Як повідомляв "Апостроф", в Італійських Альпах може зникнути найвідоміший в країні льодовик - гора Мармолада в Доломітах.