RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Вчені знайшли "дефектні" гени, які підвищують ризик смерті від коронавірусу

Вчені провели дослідження і з'ясували, що люди з одним з восьми генів, виявлених в семи хромосомах, мають набагато вищий ризик смерті від Covid-19.

Вчені показали найточнішу візуалізацію коронавируса: фото і відео

Про це повідомляє Daily Mail.

Британські вчені з Гарвардського університету провели дослідження 1 778 випадків коронавірусу. З них 445 пацієнтів померли.

Далі дослідники визначили вісім генів, які мають великий вплив на ймовірність виживання людини, якщо вона заразиться Covid-19. Неправильні ("дефектні") версії цих генів збільшують ризик смерті. Навіть один з них вже знижує ймовірність виживання до 20%. Але при наявності трьох й більше - шанси падають на 60%.

"Імовірність виживання пацієнтів з більш ніж трьома такими генами різко знижується до 0,6 протягом перших трьох тижнів" - кажуть вчені.

В роботі вчених йдеться, що такі "дефектні" гени включають в себе різні фрагменти ДНК, які розкидані по одній хромосомі і працюють разом, щоб виконувати свої нормальні функції. Їх частота прояву серед чоловіків і жінок становить 18,09% і 22,93% відповідно.

Як повідомляв "Апостроф", щоб закінчити пандемію коронавірусу, близько 70% населення нашої планети повинно бути вакцинованим від Covid-19.