RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Названо п'ятьох великих стародавніх правителів, чиє місце поховання досі залишається загадкою

Місця поховання видатних людей у всьому світі шанують як важливі пам'ятники минулого, проте могили не всіх відомих правителів відомі сьогодні історикам.

Список п'яти видатних постатей минулого, про місце поховання яких нічого невідомо, опублікувало видання Discover.

Королева кельтів Боудіка

Володарка кельтського племені іценів після смерті чоловіка в 60-і роки н.е. очолила боротьбу з римлянами. Боудіке зазнала поразки в битві і, за даними римського історика Тацита, отруїлася, щоб уникнути полону. Кассій Діо, інший історик того часу, повідомляє, що вона померла від бойових ран. Ймовірно, її могила, якщо така є, знаходиться десь недалеко від Шропшир. Проте Будик стала героєм для жінок британського руху виборчого права, її статуя стоїть сьогодні в Лондоні як нагадування про незалежність британців - і, що більш важливо, жінок в цілому.

Александр Великий

Великий завойовник Александр став правителем Македонії після вбивства свого батька Філіпа II в 336 р. До н.е. е. 20-річний воїн швидко консолідував владу у всій Греції, а потім розширив своє правління до Індії.

У 323 р. до н.е. е. у віці 32 років Александр помер, ймовірно, від лихоманки. Спочатку його поховали в Мемфісі, потім його тіло перевезли в Александрію. Протягом декількох років його розкішну гробницю відвідували, поклоняючись, немов богу.

Після цунамі та серії землетрусів в 356 році н.е., велика частина берегової лінії Александрії, включно з тим місцем, де була могила Александра пішла під воду. Тепер вона, ймовірно, втрачена під шаром грунту товщиною до 12 футів, якщо її не змило в море.

Цариця Клеопатра

Клеопатра, яку називають останнім фараоном Єгипту, намагалася зберегти своє царство незалежним від Риму. Після смерті Юлія Цезаря вона об'єдналася з Марком Антонієм (який також був її коханцем і батьком трьох її дітей), щоб не дати Октавіану, племіннику і спадкоємця Цезаря, поширити своє правління на Єгипет. Коли ж Октавіан переміг, Антоній покінчив життя самогубством, а незабаром за ним це зробила Клеопатра за допомогою укусу отруйної змії.

Могила Клеопатри, яку поховали поруч з Антонієм, також пішла в море після відомого цунамі, що зруйнував Александрію.

Король гунів Аттіла

Аттіла правил гунами з 440 по 453 р н.е., і зумів стати серйозною загрозою для Римської імперії. Успадкувавши імперію, що простирається від Альп до Каспійського моря, Атілла уклав договір з римлянами, який передбачав виплату грошей за захист. Коли римляни не розплатилися, Аттила напав на їх міста і розграбував їх. Вважається, що його набіги стали важливим фактором падіння Риму.

У книзі "Занепад і падіння Римської імперії" історик Едвард Гібон описує жахливу і криваву смерть Аттіли, яка, швидше за все, була природною: "Раптово розірвалася артерія: Аттіла лежав на спині, і його задушив потік крові. який замість того, щоб знайти прохід через ніздрі, полився в легені і шлунок". Історики того часу пояснюють це пияцтвом на весільному бенкеті.

Легенда свідчить, що тіло Аттіли було поховано в трьох трунах: залізному, срібному і золотом. Людей, які його ховали, вбили, щоб вони не змогли розкрити місце поховання. Передбачається, що могила знаходиться десь на території нинішньої Угорщини, але точне місце розташування - все ще загадка.

Правитель Монголії Чингісхан

Чингісхан об'єднав під своїм керівництвом всю Монголію і підкорив решту Азію. До моменту його смерті імперія простягалася від Тихого океану до Каспійського моря.

Чингісхан помер в 1227 році н.е. під час кампанії в Китаї, ймовірно, після падіння з коня під час полювання. Його сини відвезли його тіло додому в Монголію, де їх батько попросив поховати його в безіменній могилі. Вони доклали чимало зусиль, щоб виконати прохання батька. Згідно з легендою, Чингісхана помістили в труну і поховали в глибокій ямі. Потім 10 000 коней протоптали місцевість, щоб приховати могилу.

Вважається, що він похований десь недалеко від місця свого народження, в горах Хенто на північному сході Монголії. У пошуках місця його поховання використовуються сучасні методи, такі як георадар, магнітометри, супутникові знімки і дрони, але все ще безуспішно.

Як повідомляв "Апостроф", на північному сході Іспанії, недалеко від міста Сарагоса, археологи з Університету Країни Басків розкопали понад 400 гробниць стародавнього ісламського некрополя.