RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Вчені створили "штучну шкіру", яка робить солдат невидимими на полі бою

Вчені з Сеульського національного університету розробили "штучну шкіру", яка робить солдат на полі бою "невидимими". Піксельні екрани можна нагрівати і охолоджувати, щоб імітувати навколишнє середовище.

Про це пише Daily Mail.

Пристрої, розроблені у вигляді пластирів, складаються з піксельних екранів, в яких використовуються термохромні рідкі кристали. Вони швидко реагують на параметри навколишнього середовища і приховують людську шкіру в мультиспектральному діапазоні.

Пластир гнучкий, що дозволяє користувачеві носити його як штучну шкіру. Піксельні екрани охолоджуються або нагріваються за рахунок зворотного електричного струму.

"Пікселі в непомітній штучній шкірі швидко адаптуються до фонового середовища з такою точністю, що створюється враження, ніби на руці є порожня ділянка", - йдеться в дослідженні.

Коли пластирі були розміщені на щоках людини на тлі кущів, область шкіри, вкрита пристроєм, відповідала фону і виглядала як продовження військової форми з камуфляжним малюнком.

Як повідомляв "Апостроф", вчені з Університету науки і технологій імені короля Абдалли в Саудівській Аравії розробили міцну, еластичну і чутливу синтетичну шкіру, яка здатна відновлюватися до 5 тисяч разів і може бути використана при протезуванні.