RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Вчені вивчили останки австралопітека, яким 3,5 млн років, і зробили цікаве відкриття: фото

Вчені вивчили останки найдавнішого австралопітека StW 573, відомого під назвою "Маленька нога", знайденого в Південно-Африканській Республіці, і дійшли висновку, що викривлення його передпліччя могло статися внаслідок падіння в дитячому віці.

Нове дослідження вчених опубліковано в Journal of Human Evolution, передає видання Phys.org.

Скелет "Маленької ноги", якому приблизно 3,5 мільйонів років, є найповнішим скелетом з усіх відомих останків гомінінів. Вчені в ході свого нового дослідженння припустили, що значне викривлення його передпліччя є результатом падіння з дерева в дитинстві. Вони стверджують, що цей ранній австралопітек страждав від гострого пластичного нахилу передпліччя - деформації, яка поширена у маленьких дітей після травматичного падіння на витягнуту руку, оскільки кістки неповнолітніх більш еластичні, ніж у дорослих.

Дослідники з UC Riverside, Chaffey College та Нью-Йоркського університету перевірили цю гіпотезу, використовуючи еліптичний аналіз форми Фур'є у широкій вибірці мавп, гомінінів та сучасних людей. Також дослідники включили до своїх порівнянь клінічні випадки, коли цю патологію виявляють у людей.

Дослідження показало, що надзвичайна кривизна передпліччя австралопітека найбільше нагадує орангутани і відображає природний ступінь викривлення, який спостерігається у інших мавп та деяких інших ранніх гомінінів. Така кривизна є нормальною анатомічною особливістю у мавп, що дійшли до наших днів, і багатьох ранніх гомінінів, і вважається реакцією на поведінку, коли передня кінцівка зазвичай використовується в русі.

Подібні результати були знайдені і в інших ранніх скам’янілостях, у тому числі у найдавнішого гомініна, Sahelanthropus tchadensis (якому понад 6 мільйонів років), вигин передпліччя якого був найбільш схожий на горил. Таким чином, виявляється, що передня кінцівка як Сахелантропа, так і у "Маленької ноги" не була повністю звільнена від ролі в русі.

Як повідомляв "Апостроф", виявлені в іспанській печері під назвою Sima de los Huesos останки мають на кістках сліди, які вказують на можливість зимової сплячки древніх людей, які жили на планеті близько 430 тисяч років тому.