RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Археологи розкопали в Туреччині копію римського Колізею - знахідка вражає: фото

На заході Туреччини археологи виявили амфітеатр, який схожий на всесвітньо відомий Римський Колізей, велика частина споруди все ще перебуває під землею

Про знахідку повідомляє видання Daily Sabah.

Під час розкопок було відкрито зовнішні стіни цієї споруди, розташованої в стародавньому місті Мастаурі в сучасній провінції Айдин. Амфітеатр було виявлено на ділянці, покритій оливковими та інжирними садами.

"Це може бути єдина повністю збереглася арена тут, в Туреччині. Споруда збереглася, оскільки була похованою під землею протягом багатьох років. Основні контури видно зараз, і ми плануємо розкопати більше цієї весни", - сказав з цього приводу глава управління культури і туризму провінції Айдин Умут Тунцер.

Виявлений на території Туреччини амфітеатр за своїм розміром можна порівняти з Колізеєм в Римі, який має довжину 188 метрів і ширину 156 метрів. Подібні амфітеатри існують на заході Туреччини, в тому числі в Ізмірі, і на півночі - в Чанаккалі, але більшість з них в значній мірі зруйновано.

Конструкція цього амфітеатру відрізняється від інших своєю формою, яка має повністю овальну форму.

Археологи вважають, що це споруда використовувалася для спортивних ігор і гладіаторських боїв в місті Мастаурі, якому 1800 років.

Як повідомляв "Апостроф", у Франції археологи розкопали вражаючі місця вогнищ доісторичних часів і старовинний похоронний комплекс, де знайшли рідкісні артефакти. Серед них - рідкісні свинцеві мініатюри