RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

Жили на деревах і важили 50 кг: вчені знайшли докази незвичайного способу життя стародавніх кенгуру

Дослідники з університетів Перта і Аделаїди, проаналізувавши останки стародавніх кенгуру з виду Wallabia kitcheneri, прийшли до висновку, що ці тварини тисячі років тому пристосувалися до життя на деревах.

Про це пише тематичне видання Royal Society Open Science.

За словами вчених, тисячі років тому в Австралії мешкали види кенгуру, які половину свого життя проводили на деревах.

Йдеться про викопний вид Wallabia kitcheneri, який вперше був відкритий і описаний в далекому 1989 році. Уже в 2002 році інші дослідники наткнулися на важливу знахідку в печерах Тілаколео на південному заході Австралії: були виявлені два майже повних скелета самця і самки Wallabia kitcheneri, і вони нарешті змогли детально вивчити останки.

"У цих скам'янілостей виявилися надзвичайно довгі пальці на передніх і задніх лапах з довгими вигнутими пазурами. Подібна довжина не властива іншим кенгуру або валлабі", - йдеться в публікації.

Як розповідають вчені в своїй статті, у кенгуру, які вимерли близько 40 тисяч років тому, були потужні м'язи передніх лап, що дозволяють піднімати і утримувати вагу свого тіла. Тварини користувалися цим і часто ховалися за листям на гілках дерев.

Після нових відкриттів древній вид кенгуру перейменували на Congruus kitcheneri, оскільки анатомія цих тварин не схожа на будову тіла звичних валлабі.

Фото: profiles.murdoch.edu.au

Раніше ми розповідали, що археологи знайшли останки зверозубого ящера, який жив 250 млн років тому.