RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Ознаки позаземного життя можуть виявити найближчим часом: астрономи назвали терміни

Восени 2021 року почне свою роботу Міжнародна орбітальна обсерваторія "Джеймс Вебб", яка, за припущенням учених, протягом найближчих 5-10 років може виявити ознаки позаземного життя.

Про такі плани американських астрономів повідомляє видання The Science Daily.

Як відомо, станція "Джеймс Вебб" повинна замінити на орбіті Землі знаменитий телескоп "Хаббл". Одним із завдань, які будуть поставлені перед новим апаратом для спостережень, стане ретельне дослідження газових екзопланет.

Відповідно до припущень вчених, відносно невеликі небесні тіла цієї групи (навіть менші, ніж Нептун) можуть виявитися колискою життя. У Сонячній системі немає планет, які відповідають таким вимогам, проте новий телескоп дозволить заглянути в інші зоряні системи.

Вчені сподіваються, що "Джеймс Вебб", зробивши кілька обертів навколо Сонця, зуміє знайти в атмосфері супер-Земель або міні-Нептунів сліди аміаку - речовини, яка може вказувати на присутність органічного життя. Астрономи поки намітили шість екзопланет, на які в першу чергу він буде націлений.

"Що по-справжньому мене дивує в цих дослідженнях, так це те, що ми насправді можемо знайти ознаки життя на інших планетах протягом 5-10 років", - заявила Кепріс Філліпс з Університету Огайо.

Учена висловила своє захоплення тим, що вперше в історії у астрономів з'явиться технічна можливість, що дозволяє знайти життя поза межами Землі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше астрономи виявили загадковий радіосигнал з боку Проксіми Центавра, найближчої до Сонця зоряної системи.