RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Археологи знайшли дивовижні артефакти, яким 9 тис. років - проливають світло на минуле: фото

На стоянці Аль-Мудмар в Вілайате Адама (Оман) французько-італійська група археологів виявила близько 4 тисяч стріл, фігурок бронзових змій, інструменти, а також деякі сільськогосподарські знаряддя, що відносяться до 7000 року до н.е.

Про це розповідає Оmanobserver.

За словами археологів, які працюють в районі з з 2015 року, це місце було комерційним і релігійним центром.

Як зазначив директор Департаменту спадщини і культури в провінції Аль-Дахілія Ахмед бін Мохаммед аль-Тамімі, ці відкриття "дуже значні".

За його словами, одним з геологічних відкриттів на цьому місці була діра біля підніжжя гори, яку фахівці вважають "гирлом джерела". Саїд бін Салем аль-Джадіда, фахівець з археології Департаменту спадщини і культури провінції Аль-Дахілія, пояснив що це місце має релігійне значення, як храм, де в стародавні часи проводилися богослужіння.

Французький археолог і докторант Університету Сорбонни Матильда Жан додала, що на цьому місці були виявлені кам'яні стіни і сільськогосподарські дамби, схожі на зелені тераси на Зеленій горі.

На її думку, там була фабрика з виробництва стріл і фігурок. Стріли використовувалися для самооборони або полювання.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Єгипті на археологічному об'єкті Кум Аль-Халджі, який знаходиться в 150 км від Каїра, вчені знайшли 110 гробниць з людськими останками дорослих і дітей.