RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Може возити посилки та немовлят: у Кореї представили унікальний дрон, фото і відео

Інженери корейської корпорації Hyundai після концепту робота з "ногами" та колесами представили чотириколісний дрон, який призначений для перевезення практично всього, включаючи посилки, немовлят і таці з напоями.

Про це повідомляє британське видання Daily Mail.

За словами представників Hyundai, робот Mobile Eccentric Droid (MobED) має низький і плоский корпус, який ідеально підходить для завдань "стабільності та високої маневреності". Він буде офіційно представлений на виставці Consumer Electronics Show у січні-2022, де його покажуть при виконанні завдань у складних умовах.

У рекламному відео для пристрою можна побачити, як він несе дитину та перетинає пагорб, будучи навантаженим пірамідою келихів із шампанським.

MobED має довжину 26 дюймів (66 см), важить 110 фунтів (близько 50 кг) і буде корисним "мобільним пристроєм для людей похилого віку або інвалідів", розповіли в Hyundai.

Жодних подробиць про ціни на пристрій не було опубліковано, і в корпорації ще не сказали, коли він буде комерційно доступним.

Проте вже відомо, що платформа може переміщатися навіть у найскладніших міських умовах, вільніше регулюючи колісну базу та кути повороту рульового колеса.

"Ми розробили платформу MobED, щоб подолати обмеження існуючих внутрішніх гідів та сервісних роботів, одночасно максимізуючи її зручність використання у містах", - пояснив Донг Джін Хен, голова Hyundai Motor Group Robotics Lab.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що британці показали найбільш просунутого у світі гуманоїдного робота - його реалізм жахає.