RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

​Батарейки вже не потрібні: Samsung показала оригінальний пульт для телевізора, фото

Компанія Samsung випустить екологічний пульт дистанційного керування, який працюватиме не від батарей.

Про це повідомляє Dailymail.

На виставці електроніки CES 2022 у Лас-Вегасі технічний гігант представляє новий пульт для телевізора під назвою Eco Remote. Він здатен працювати від радіохвиль, які збирає як джерело енергії з сусідніх домашніх маршрутизаторів.

Також пульт має сонячні панелі на задній частині, які здатні заряджати його від внутрішнього та зовнішнього освітлення, має додатковий варіант зарядки - USB-C.

У компанії розповіли, що новий пульт Eco Remote включать в усі телевізори 2022 року випуску, доступні в чорному або білому кольорах.

Видання пише, що корейська компанія прагне стати більш екологічно чистою, починаючи з повного вилучення батарей з пультів.

За попередніми оцінками, Eco Remote допоможе запобігти розтраті близько 99 мільйонів батарейок протягом семи років.

На виставці CES минулого року Samsung представила версію Eco Remote на сонячній батареї, однак нова версія на 2022 рік має можливість збирати радіохвилі, що дає користувачам додатковий варіант зарядки, якщо зарядки від сонячних батарей буде мало.

"Незалежно від того, чи буде це яскравий сонячний день чи середина ночі, акумулятор залишається повністю зарядженим, збираючи радіохвилі маршрутизаторів і перетворюючи їх в енергію", – сказали в Samsung.

Новий пульт містить "приймальну антену", яка збирає радіохвилі від маршрутизаторів, які знаходяться на відстані до 40 метрів. Радіочастотне збирання можливе лише для малопотужних пристроїв, таких як пульти від телевізора, тому його не можна побачити в високоінтенсивних пристроях, таких як смартфони.

Він потенційно може бути сумісним з будь-яким маршрутизатором, який випромінює електромагнітні хвилі, наприклад дротовим або бездротовим маршрутизатором Інтернету. По суті, він може живитися від кількох радіохвиль, які протікають через сучасні будинки та офіси для живлення розумних технологій, включаючи 4G і 5G, GPS і Bluetooth.

Eco Remote від Samsung виготовлений з перероблених матеріалів, таких як пластикові пляшки, що робить його ще більш екологічним, кажуть в компанії.

Як писав "Апостроф", американська технологічна компанія Apple має намір зробити серйозні нововведення в iPhone 14 та iPhone 15.