RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В Італії випадково виявили стародавні гробниці для бідняків: фото

Недалеко від Мантуї в Італії випадково виявили пізньоримський цвинтар.

Про це повідомляє THE HISTORY BLOG.

Так, під час іригаційних робіт у місті Сан-Мартіно-далл-Аргіні за межами Мантуї було випадково знайдено невеликий пізньоримський цвинтар, датований початком 6 століття. На глибині приблизно 1,5 м виявили одинадцять гробниць. Більше того, археологи впевнені, що поряд можуть перебувати й інші гробниці, які ще буде знайдено.

Могили розташовані чотирма окремими групами, розділеними одна від одної. Три гробниці виконані у стилі "капуччина". Це форма поховання, яка була відома в епоху пізньої римської імперії для представників нижчих класів.

У могилах виявили рештки скелетів, які переважно належали дорослим, але там були поховані й діти. У "гробницях для бідняків" зазвичай не залишали жодного інвентарю.

Наразі гробниці перевезли у безпечне місце для вивчення та консервації, а розкопки продовжаться. Археологи розраховують виявити великі цвинтарі, а може й поселення, яке могло бути джерелом плитки, використаної для виготовлення цих гробниць.

Наразі ведуться розмови про створення музею або археологічного парку, присвяченого стародавньому кладовищу Сан-Мартіно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що команда археологів Національного інституту превентивних археологічних досліджень Франції на території комуни Массонги відкрила стародавнє поселення та величезний мегалітичний комплекс епохи середнього неоліту.