RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

В Україні почалася реєстрація на мультитест: все, що потрібно знати про "нове ЗНО"

У п'ятницю, 20 травня, в Україні розпочинається реєстрація абітурієнтів для участі у Національному мультипредметному тесті, який цього року проводиться замість ЗНО. Підтвердити участь у тесті можна до 7 червня.

"Апостроф" зібрав інформацію, яку потрібно знати про мультитест.

"До 7 червня включно продовжуватиметься етап підтвердження участі у тесті. Ті, хто не зможе зареєструватися з 20 травня по 7 червня, не зможуть взяти участі в основній сесії, то з 21 червня по 7 липня буде реєстрація на додаткові сесії", - розповів міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Через війну з російськими окупантами, у 2022 році замість традиційного ЗНО передбачено проведення національного мультипредметного тестування (НМТ), яке проводитиметься у комп'ютерному форматі.

Іспит складатиметься з трьох блоків завдань: з української мови, математики та історії України.

Графік здачі НМТ передбачає три сесії:

  • основна: 18 липня – 10 серпня;
  • додаткова: 16 – 20 серпня;
  • спеціальна: 12 – 16 вересня.

Попередньо заплановано, що тестування проходитиме у 20 областях та у Києві. Проте з міркувань безпеки назви населених пунктів, де відбудуться тестування, не було оприлюднено заздалегідь. З 20 травня учасники зможуть самі обрати найзручніший для складання НМТ населений пункт на своїх інформаційних сторінках.

Як повідомляв "Апостроф", випускники 2022 року будуть мати такі ж права при вступі до вузів, як ті, хто закінчив школу рік-два тому.