RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Наче щойно зірвали: фото найбільшої квітки у бурштині, якій майже 40 мільйонів років

У Лондоні виявили найбільше у світі 3-метрове латаття, а найбільша з відомих квітка в бурштині, вік якої становить майже 40 мільйонів років, була повторно виявлена в Балтійському регіоні Північної Європи, після того, як багато років провела у забутті в колекції Федерального інституту геонаук та природних ресурсів (BGR).

Про це розповідає Arkeonews.

Дослідники повторно вивчили рідкісну бурштинову скам'янілість, яка вперше була ідентифікована як власність аптекаря на ім'я Ковалевський в 1872 на території нинішнього російського міста Калінінград.

Ця рудувато-коричнева квітка, виглядає так, ніби її щойно взяли з букета, і є найбільшою квіткою, коли-небудь знайденою в бурштині. Квітка настільки добре збереглася, що дослідники змогли встановити її "нащадків", які сьогодні ростуть на іншому континенті.

Читайте також: Вчені знайшли незвичайну комаху, яку вважали вимерлою: фото

У 1872 році вчені ідентифікували квітку як вимерлу вічнозелену рослину під назвою Stewartia Kowalewski. В даний час дослідники повторно вивчили зразок та визначили, що це був випадок помилкової ідентифікації. Квітка походить із зовсім іншого роду: Symplocos, квітучого виду, який сьогодні росте на південному сході Китаю та Японії.

Скам'яніла квітка діаметром 28 міліметрів може здатися не особливо великою, але вона приблизно втричі більша, ніж більшість інших квіток, виявлених у бурштині.

Як розповідав "Апостроф", раніше вчені відновили зовнішність Клеопатри, Данте, Шекспіра та інших знаменитостей.