RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Знадобилося 20 років: біля берегів Греції знайшли секретний підводний човен часів Другої світової

Водні глибини здатні таїти безліч секретів: цілі міста, затонулі храми та підводні човни. Так, біля берегів Греції дайвінгісти зуміли виявити надсекретний підводний човен, який затонув під час Другої світової війни.

Про це повідомляє Live Science.

Читайте також: У Польщі археологи виявили масове поховання вампірів: сотні людей були страчені.

Підлодку HMS Triumph спустили на воду 1938 року. Під час Другої світової війни вона виконала понад двадцять різних місій, включаючи атаки на надводні та підводні кораблі у Середземному морі, за допомогою підпілля у Греції та багатьох інших операцій.

Так, у 1941 році HMS Triumph таємно доставила капітана Білла Гадсона, офіцера Британського відділу спеціальних операцій (SOE), до сербського порту Петровац на Адріатичному узбережжі, щоб допомогти югославським партизанам. Через рік підводний човен затонув...

23 січня 1942 року "Тріумф" оголосили зниклим безвісти разом із 64 членами екіпажу на борту. Команда підводних археологів намагалася знайти її понад двадцять років. За цей час дайвери знайшли чотири інші підводні човни цього періоду, але "Тріумф" залишався не знайденим. Тільки зараз вони повідомили, підводний човен знайшли за 10 кілометрів від мису Суніон на глибині близько 200 метрів.

Експерти також зуміли дізнатися про причину катастрофи "Тріумфу". За інформацією археологів, внаслідок вибуху вона зазнала серйозного пошкодження в носовій частині. Причиною вибуху могла стати міна, ворожа торпеда чи навіть детонація боєприпасів на борту підводного човна. Усі люки "Тріумфу" задраєні, а перископ прибраний, швидше за все, екіпаж загинув під час затоплення. Їхні останки все ще можуть перебувати на борту підводного човна. Зараз археологи працюють із військовими фахівцями, щоб з'ясувати точніші причини всього, що сталося у минулому столітті.

Раніше ми писали, що в Британії на пагорбі Несскліфф археологи знайшли таємниче різьблення на шматку пісковика.

  • Вас може зацікавити:

В Італії знайшли дивну фігурку жінки: вік знахідки шокував вчених. Фото

Після виверження Везувію стався сильний землетрус: вчені зробили нове відкриття про загибель Помпеїв. Відео

У Середземному морі випадково знайшли скарби римського корабля, який затонув 1800 років тому: фото та відео