RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Цьому рецепту вже декілька століть: як виготовляють стародавнє палестинське мило, відео

Житель Палестини Ахмед Дарвіш ель Фахурі став продовжувачем традиції, що передається трьома поколіннями його родини. На своїй миловарній фабриці він виготовляє мило за давніми рецептами з усього трьох компонентів.

Історію майстра розповідає Аncient origins.

Читайте також: В Італії виявили ляльку віком понад 7 тис. років: чим вона унікальна

Ель Фахурі проводить цілі дні в оточенні куп мила з оливковою олією, чекаючи, поки завершиться період висихання: цей процес триває від двох до трьох місяців. Для його перевіреного століттями ремесла потрібні лише три прості інгредієнти: оливкова олія, харчова сода та вода.

Процес виробництва починається зі змішування цих основних компонентів, які утворюють однорідну суміш. Оливкова олія, отримана з місцевих гаїв, надає милу зволожуючі властивості та природний аромат. Харчова сода діє як ніжний ексфоліант, забезпечуючи м’яке відчуття шкіри. Вода обережно додається для створення ідеальної текстури.

Коли суміш готова, вона залишається у формах приблизно на 30 днів для омилення. Після цього шматки мила виймають і залишають сушитися на повітрі протягом двох-трьох місяців. Цей подовжений період сушіння забезпечує належне затвердіння брусків, що забезпечує довговічність продукту.

Стародавнє палестинське мило з оливковою олією, виготовлене вручну, протягом століть заслужило шанування та відданість. Продовження цієї стародавньої практики миловаріння Ахмеда Дарвіша ель Фахурі зберігає як спадщину і якість для прийдешніх поколінь.

Раніше ми писали, що в Норвегії знайшли унікальний меч вікінгів, який проливає світло на їхні подорожі.

  • Вас також може зацікавити:

У Ізраїлі у "чорного археолога" вилучили монети останнього єврейського царя: фото артефактів

Яким насправді був Тутанхамон: єгиптолог розкрила правду про фараона

У Польщі археологи виявили масове поховання вампірів: сотні людей були страчені