Залишалася непоміченою впродовж десятиліть: в Італії виявили величезну етруську гробницю, фото

Під час регулярного технічного догляду за некрополем Сан-Джуліано археологи виявили нову добре збережену етруську гробницю, котру не помічали досі.

Про це інформує портал "Ancient Origins".

Читайте також: Годує дитинчат "молоком" з власної шкіри: вчені виявили в Бразилії дивну істоту, фото

Під час регулярного технічного догляду за некрополем Сан-Джуліано, що знаходиться в парку Мартуранум у селі Барбарано-Романо у центрі Італії, археологи виявили добре збережену етруську гробницю. Ця знахідка протягом багатьох років залишалася поза увагою та не була досліджена.

Про відкриття гробниці вказало Управління археології, образотворчого мистецтва та ландшафту провінції Вітербо та Південної Етрурії на своїй сторінці у Facebook.

Знахідка трапилась неподалік від гробниці королеви (Tomba della Regina), монументальної етруської споруди, що датується V століттям до н.е. Це величезна рукотворна висічена в скелі печера, що має приблизно 14 метрів завширшки та 10 метрів заввишки. Вона містить сходи, що ведуть на верхню терасу, та два отвори для дверей, які ведуть до пари внутрішніх похоронних камер. Ця нова гробниця була висічена в скелі поруч із нею, тому археологам цікаво, чому на неї не звертали увагу. Гробниця розташована щонайменше на двох рівнях.

Вони показали нещодавно ідентифіковану висічену в скелі споруду, зауваживши, що вона створює "додаткову трикімнатну гробницю над головою трьох напівготових дверей … ідеально збережених в архітектурній частині".

Зауважується, що спеціалісти копали та очищали навколо гробниці цариці в рамках проєкту реставрації. Тому вони були напрочуд здивовані зробити таке відкриття.

Нововідкрита гробниця має аналогічні розміри та структуру, порівняно з гробницею цариці, що свідчить про її спорудження за однаковим проєктом. Це вказує на те, що вона, швидше за все, була зведена приблизно в один і той же період, що і сусідня гробниця, в IV столітті до нашої ери.

Управління у своєму дописі на Facebook вказало наступне:

"Таким чином, ця операція є фундаментальною для того, щоб пролити світло на частину некрополя, раніше незрозумілу, і це збільшить знання про різновиди гробниць V та IV століть до н.е.".

Нагадаємо, раніше в Туреччині знайшли найдавніший в світі хліб.

  • Вас також може зацікавити:

Викрадений скарб: як виглядає плита зі святими, яку забрали до Москви з Михайлівського собору в Києві

Вчені знайшли затонулий корабель "Німезіда", який зник понад 100 років тому, відео

Може мати українські "коріння": у Польщі знайшли меч віком понад 4000 років