RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Ліга Європи: стало відомо про неабияке досягнення "Шахтаря"

Донецький "Шахтар" після перемоги над бельгійським "Гентом" 5:0 у рамках 3-го туру групового турніру Ліги Європи 2016/17 став найкращою командою серед усіх 48 учасників.

Донеччани набрали 9 очок у трьох матчах і виявилися єдиною командою, яка не пропускала у свої ворота в нинішньому розіграші. Крім "Шахтаря" ще два клуби показали стовідсотковий результат у першому колі групового турніру - російський "Зеніт", який очолює екс-наставник "оранжево-чорних" Мірча Луческу, і німецький "Шальке" Євгена Коноплянки. Однак пітерці при 11 забитих голах пропустили 4, а німці і зовсім не дотягли хоча б до одного показника українців - 5 забитих і 1 пропущений.

Нагадаємо, що в активі "Шахтаря" - серія з 5 перемог поспіль у Лізі Європи: спочатку донеччани двічі обіграли турецький "Істамбул" у кваліфікації (2:1 і 2:0), а потім залишили без роботи трьох суперників у груповому турнірі - турецький "Коньяспор" 1:0, португальську "Брагу" 2:0 і "Гент" 5:0. Додамо, що "Шахтар" не зумів пробитися в основний раунд Ліги чемпіонів, програвши в 3-му раунді відбору швейцарському "Янг Бойз" (2:0 і 0:2, по пенальті 2:4).

У 4-му турі Ліги Європи "Шахтар" може остаточно оформити вихід до 1/16 фіналу: 3 листопада донеччани на виїзді зіграють проти "Гента".

Як повідомляв "Апостроф", 20 жовтня ще один представник України в Лізі Європи луганська "Зоря" поступилася 0:1 голландському "Фейєноорду" на виїзді.