RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

90 років "Динамо": кияни приймають вітання

13 травня київському "Динамо" виповнилося 90 років. З цієї нагоди кияни отримали привітання від президента України Петра Порошенка та президента УЄФА Александера Чеферина.

"Вітаю "Динамо" зі славним 90-річчям. Для мене, як і для мільйонів уболівальників, клуб став символом майстерності і волі до перемоги. В історію українського спорту назавжди вписані тріумфи великої команди.

Ціла епоха в світовому футболі пов'язана з іменем геніального тренера Валерія Лобановського. Вдячний клубу за ту радість, яку він приносить любителям футболу, за вірність традиціям, патріотизм.

Переконаний, що команда буде поповнюватися новими яскравими іменами тренерів та гравців, а фанати клубу на всіх матчах будуть розгортати наш український прапор – прапор перемоги. Удачі всій вашій футбольній сім'ї у спорті та житті", – сказав Порошенко, слова якого наводить офіційний сайт киян.

Президент УЄФА зазначив, що "Динамо" завжди демонструє на полі командну єдність, технічні навички і щиру відданість грі.

"Дев'яносто років захоплюючого футболу - це видатне досягнення для футбольного клубу, і я радий висловити вам щирі вітання і найкращі побажання з нагоди цієї знаменної події.

Звичайно ж, потрібно віддати належне внеску Валерія Лобановського, а також команд, які грали під його керівництвом у 1970-х, 1980-х і 1990-х роках. Його новаторство та лідерські якості ще довго будуть мати міцне спадщина, що відчувається не тільки в Україні, але й по всій Європі та за її межами.

З ювілеєм всіх вас – тренерів, керівництво клубу, гравців та офіційних осіб! Бажаю вам ще 90 років захоплюючого футболу. Ви це справді заслужили", – сказав Чеферін.

Зазначимо, що за 90-річну історію "Динамо" 13 разів вигравав золоті медалі чемпіонату СРСР, здобув дев'ять кубків СРСР і три Суперкубка. 15 разів клуб вигравав чемпіонат України, 11 разів Кубок України і шість разів - Суперкубок.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що сьогодні "Динамо" зіграє з "Олімпіком".