RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Навколо Олімпіади-2018 розгорівся гучний корупційний скандал

27 членів Міжнародного олімпійського комітету опинилися в числі підозрюваних в отриманні хабарів в обмін на голоси на користь заявки південнокорейського Пхенчхана на проведення зимової Олімпіади-2018.

Про це повідомляє Inside the games з посиланням на південнокорейський телеканал SBS.

Відзначається, що члени МОК підтримали заявку Південної Кореї на проведення Ігор-2018 в обмін на різні маркетингові та спонсорські контракти. Крім того, в скандалі замішана південнокорейська компанія Samsung, яка, за даними джерела видання, пропонувала членам МОК різні дивіденди за їхні голоси.

Список підозрюваних членів МОК, імена яких не називаються, був встановлений в ході корупційного розслідування по відношенню до колишнього президента Південної Кореї Лі Мен Бака. Відомо, що 12 з 27 членів МОК представляють африканські країни.

Також повідомляється, що допомогу в розслідуванні надав Папа Массат Діак - син екс-глави Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Ламіна Діака, який раніше був звинувачений у підкупі членів МОК при виборі столиць Олімпійських ігор 2016 і 2020 років.

Нагадаємо, Олімпіада-2018 пройшла в Південній Кореї з 9 по 28 лютого.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що МОК залишився незадоволений рішенням Південної Кореї знести стадіон після ОІ-2018.