RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

З'явилися пікантні деталі підкупу Росією великого спортивного посадовця в Європі

Відстороненого президента Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) Андерса Бессеберга звинувачують в отриманні хабарів і інших послуг за рішення на користь Росії.

Про це повідомляє Bild з посиланням на ARD.

Так, Росія протягом 15 років "підгодовувала" Андерса Бессеберга для прийняття рішень на свою користь. Варто відзначити, що звинувачення проти великого спортивного чиновника стосуються не тільки приховування російських допінг-проб.

Виявляється, Бессебергу надавали повій, а також оплачували дозвілля і поїздки на полювання. Крім того, саме з його ініціативи просувалася заявка Росії на організацію Кубка світу в 2021 році в розпал антидопінгового скандалу за участю спортсменів з РФ.

Так, за голос на користь Тюмені, де повинен був відбутися Кубок світу, членам правління IBU в кишеню мало би впасти до 100 тисяч євро. Але в минулому році Росія все-таки втратила права проводити ці змагання під тиском громадськості.

Відзначимо, що Бессеберг залишив свій пост минулого тижня у зв'язку з розслідуванням корупційної справи в його організації, а також на тлі звинувачень у приховуванні ним 65 позитивних допінг-проб у російських атлетів. Так, функціонери IBU звинувачуються в корупції на загальну суму в 300 тисяч доларів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше розкрилися деталі допінг-скандалу з капітаном "Шахтаря".