RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна проти Росії: УЄФА закликали до провокаційного рішення

Міжнародна організація Sport for all, яка бореться проти расизму і ксенофобії у футболі, звернеться до УЄФА з закликом перестати розводити при жеребкуваннях українські та російські клуби, а також збірні України та Росії.

Про це заявив глава організації Яніс Кузінс, повідомляють "Известия".

"Ми підготували звернення до УЄФА, в якому виступаємо за дозвіл проводити матчі між російськими і українськими клубами. Також ми виступаємо за те, щоб збірні Росії та України не розводилися по різних групах на майбутній першості Європи з футболу. Недавній бій між Муратом Гассієвим і Олександром Усиком в Москві показав, що спортивні заходи за участю спортсменів з двох країн можуть проходити в дружній атмосфері. Цілеспрямоване розведення Росії і України частково позбавляє турніри спортивного принципу", - сказав Кузінс.

Також він висловив думку, що таке рішення УЄФА може привести до поліпшення відносин між Україною і Росією.

"Ми впевнені, що це буде сприяти налагодженню відносин між народами Росії і України. Спорт не потрібно змішувати з політикою. Впевнені, що всі питання, пов'язані з безпекою, можна вирішити", - зазначив Кузінс.

Варто відзначити, що організація Sport for all відома своєю проросійською позицією. Так, цього літа в організації закликали ФІФА відмовитися від "дискримінаційної політики" по відношенню до Криму, а також застосувати більш жорсткі санкції щодо захисника Домагоя Віди, який після перемоги Хорватії над Росією на ЧС-2018 сказав "Слава Україні!".

Нагадаємо, УЄФА розводить при жеребкуваннях українські та російські команди з 2014 року.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що УЄФА вніс важливу зміну до регламенту європейських турнірів.