RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Друг України може стати президентом WADA: Жданов розкрив подробиці

В середу, 30 січня, у Страсбурзі (Французька Республіка) під час позачергового засідання Спеціального Європейського комітету з питань Всесвітнього антидопінгового агентства (САНАМА) було обрано єдиного кандидата від Європи на посаду президента Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA).

Про це "Апострофу" повідомив голова Міністерства молоді і спорту України Ігор Жданов.

За його словами, з 49 членів Ради Європи і членів CAHAMA, 28 проголосували на підтримку Вітольда Баньки, який є міністром спорту і туризму Польщі, а також членом WADA.

"Вітольд Банька досвідчений професіонал, який зробив багато реформ в сфері боротьби з допінгом в Польщі і на світовому рівні. Він є другом України", - повідомив Жданов.

Він додав, що в подальшому за посаду президента WADA Банько доведеться поборотися із представниками Азії, Африки та Америки, які теж виставлять своїх єдиних кандидатів.

"Але сподіваюсь, що він переможе і боротьба з допінгом отримає новий імпульс у своєму розвитку", - зазначив Жданов.

Також, за словами міністра, Банька запевнив, що в разі його обрання всі країни будуть рівні перед антидопінговим законодавством.

"Не буде країн, яким зроблять преференції. Усі будуть рівні у відповідальності за порушення антидопінгових правил", - навів слова поляка міністр.