RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Український клуб вигнав футболіста, який грав у анексованому Криму: подробиці і фото

Український "Верес" розірвав контракт з півзахисником Сергієм Чеботарьовим, який раніше виступав у чемпіонаті анексованого Криму.

Про це повідомляє офіційний сайт "Вереса".

Контракт з гравцем було підписано 23 лютого, однак потім з'ясувалося, що в 2016 році Чеботарьов грав в так званому чемпіонаті Криму за клуб "Кафа".

Під час укладання договору футболіст обдурив "Верес", не вказавши в своїх документах в числі попередніх клубів ФК "Кафа".

"Після того, як керівництву народного клубу "Верес" стала відома інформація про участь футболіста в чемпіонаті анексованого Криму, було прийнято рішення про розірвання контракту. Оскільки такі дії футболіста під час війни з Росією не відповідають ідеології клубу і тій громадянській позиції, яку сповідує більшість членів клубу та уболівальників червоно-чорних", - наголошується в заяві клубу.

"Також вважаємо, що керівництво Прем'єр Ліги України і Професійної Футбольної Ліги повинні прийняти офіційне рішення про футболістів, які брали участь в так званому чемпіонаті анексованого Криму і тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Відповідну інформацію про таких футболістів та рішення щодо них - довести до відома футбольних клубів України і всієї футбольної громадськості", - також зазначили в "Вересі".

У "Вересі" також підкреслили, що "вважають неприпустимими допомогу, співпрацю, або толерантне ставлення до агресора, який анексував частина нашої території і приніс війну в Україні".

Профайл гравця на сайті так званого Кримського футбольного союзу

Раніше "Апостроф" також повідомляв про те, що в Україні затримали футболіста з Криму.