RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Хто очолить "Шахтар": названо головних претендентів

Сьогодні, 11 червня, офіційно стало відомо, що в новому сезоні у "Шахтаря" буде новий тренер. Донецьку команду покинув португальський фахівець Паулу Фонсека, який підписав контракт на два роки з "Ромою".

"Апостроф" зібрав останні чутки і спробував розібратися, хто може стати новим головним тренером "гірників".

Першим в списку йде колишній наставник "Бетіса" Кіке Сетьєн. Раніше іспанські ЗМІ повідомили, що 60-річний фахівець є чи не головним претендентом на пост головного тренера "Шахтаря". Цілком можливо, що "гірники" зможуть заманити Сетьєна солідною зарплатою і можливістю спробувати домогтися успіху з командою в Лізі чемпіонів. Сам іспанський фахівець славиться любов'ю до атакуючого футболу, що теж має припасти до душі керівництву донецького клубу.

Також з'являлася інформація, що прийняти чемпіона України може Луческу - причому не найуспішніший тренер в історії клубу Мірча, а його син Разван. Зараз 50-річний румун очолює ПАОК і провів з грецьким клубом досить успішний сезон, вигравши обидва внутрішніх трофея. Не виключено, що прийти в "Шахтар" можуть відразу обидва Луческу: старший в якості глави скаутської служби клубу, а молодший - головним тренером.

Португальська преса також повідомляла про інтерес "Шахтаря" до наставника "Віторії" (Гімараінш) Луіша Каштру. Особливих досягнень у тренерській кар'єрі 57-річного фахівця немає. У минулому сезоні його команда здобула путівку в Лігу Європи, проте вдалося їй це зробити тільки через те, що в єврокубках не зможе зіграти "Морейренсе", який завершив чемпіонат вище "Віторії" на одну сходинку.

Також не варто скидати з рахунків Ігора Дуляя. Помічник Фонсеки, який провів у Донецьку в якості гравця шість років, цілком може бути розглянутий кандидатом на посаду, що звільнилася, керівництвом клубу. Однак такий варіант бачиться малоймовірним - тільки якщо "Шахтарю" не вдасться домовитися з пріоритетними кандидатами.

Не виключено, що у сфері інтересів керівництва "гірників" знаходиться і Лучано Спаллетті, який пішов цього літа з "Інтера". Італієць успішно працював з "Зенітом" з Санкт-Петербурга. Це підтверджує, що він здатний досягати успіху в роботі з клубами з країн колишнього СРСР.

Якщо говорити про українських наставників, то найбільш реальні шанси зайняти місце на тренерській лаві "Шахтаря" мають Мирон Маркевич і Юрій Вернидуб. Перший вважається чи не найсильнішим вітчизняним фахівцем. Його головні перемоги пов'язані з "Металістом", де він, що важливо для донецького клубу, мав успішний досвід роботи з футболістами з Південної Америки. Другий тільки недавно покинув "Зорю", яка при ньому домоглася найгучнішого успіху у своїй історії при незалежній Україні. Однак шанси на те, що "Шахтар" очолить хтось із українців, вкрай невеликі.