RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Українська топ-спортсменка пояснила, чому їздить на турніри в Росію

Найкраща шахістка України Ганна Музичук розповіла, чому вона та її сестра Марія беруть участь в турнірах, які проходять в Росії.

Слова Музичук призводить 24tv.ua.

"Розумію обурення людей. Так, Росія напала на нашу країну, йде війна. Боляче, що загинуло стільки українців. Але зрозумійте і мене: Росія - провідна шахова країна, шахи там дуже підтримуються. Президент Міжнародної шахової федерації - росіянин. Щорічно в Росії проводиться кілька змагань найвищого рівня, будуть там проводитися і надалі", - сказала Музичук.

Також українка повідомила, що в разі відмови від участі в турнірах на території агресора, їй і сестрі доведеться завершувати шахову кар'єру.

"Це не питання пропуску одного турніру. Якщо ми відмовляємося їздити на змагання в Росію, то можна завершувати професійну кар'єру", - додала Музичук.

29-річна Анна Музичук є триразовою чемпіонкою світу і триразовою чемпіонкою Європи. В даний момент вона займає третє місце в світовому рейтингу, маючи в активі 2564 бали. 26-річна Марія Музичук також ставала переможницею чемпіонатів світу та Європи. У рейтингу ФІДЕ вона знаходиться на шостій позиції, набравши 2545 балів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що український шахіст виграв престижний турнір.