RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Що відомо про суперника "Динамо" в Лізі чемпіонів

Суперником київського "Динамо" в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів-2019/20 став бельгійський "Брюгге".

"Брюгге" на прізвисько "чорно-сині" був заснований в 1891 році. Клуб розташовується в однойменному місті і грає на стадіоні "Ян Брейдель", місткість якого складає 29 472 глядача.

"Брюгге" 15 разів ставав чемпіоном Бельгії і поступається за кількістю титулів тільки брюссельському "Андерлехту" (34). Також в активі клубу 11 Кубків Бельгії і 15 Суперкубків країни.

Перший шанс виграти європейський трофей клуб отримав в сезоні-1975/76. Тоді "Брюгге" дійшов до фіналу Кубка УЄФА (нинішня Ліга Європи), але програв "Ліверпулю" (2:3, 1:1). Найкращим результатом в історії клубу в єврокубках є вихід у фінал Кубка чемпіонів (прообраз нинішньої Ліги чемпіонів. - Прим. "Апострофа") в сезоні-1977/78. Тоді бельгійці на шляху до фіналу обіграли таких грандів, як "Атлетіко" і "Ювентус". Однак, у вирішальному поєдинку "Брюгге" поступився тому ж "Ліверпулю" з рахунком 0:1.

У минулому сезоні "Брюгге" посів друге місце в чемпіонаті Бельгії, на два очки відставши від чемпіона "Генка". Найкращими бомбардирами клубу в чемпіонаті стали півзахисник Ханс Ванаку (14 голів) і нападаючий Уеслі (13). Втім, Уеслі вже покинув клуб, перейшовши в "Астон Віллу" за 25 мільйонів євро.

У міжсезоння головним трансфером "Брюгге" стала покупка нігерійського нападника Давида Окереке за вісім мільйонів євро. У минулому сезоні він забив 10 голів і віддав 12 результативних передач, виступаючи за клуб італійської серії В "Спецію".

Головними зірками команди є Ванакен, голландський форвард Арно Груневелд, бельгійський нападник Сібе Схрейверс, а також капітан команди досвідчений голландець Руд Вормер.

"Динамо" і "Брюгге" раніше між собою не зустрічалися. При цьому шляхи бельгійців перетиналися з "Шахтарем" і "Дніпром". Баланс зустрічей між "гірниками" і "Брюгге" є абсолютно рівним. Команди здобули по дві перемоги і чотири рази зіграли внічию. "Дніпро" обіграв бельгійців двічі і один раз була зафіксована нічия.

Раніше "Апостроф" публікував результати жеребкування третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.