RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Він знищує наш спорт: біатлоністи та ЗМІ атакували чемпіона-допінгіста з Росії

Чоловіча спринтерська гонка на чемпіонаті світу з біатлону, який проходить в італійському Антхольці, завершилася несподівано - перемогою росіянина Олександра Логінова, який у поточному сезоні раніше лише раз потрапляв до трійки найкращих на етапах Кубка світу.

Але світову громадськість обурила не сенсаційність цього результату, а особистість переможця. Восени 2013 року у крові Логінова був виявлений еритропоетин - один з найпотужніших видів допінгу, який вводиться в організм внутрішньовенно. Якщо при виявленні ряду інших заборонених речовин спортсмени можуть послатися на їх потрапляння в організм випадковим чином, то ситуація з росіянином говорить про одне - він свідомо йшов на обман.

Саме через це після спринтерської гонки багато біатлоністів та ЗМІ атакували Логінова. "Апостроф" зібрав найяскравіші слова про російського чемпіона.

Так, чинний переможець Кубка світу норвежець Йоханнес Бьо заявив, що перемога Логінова виглядає дивно, враховуючи його не найкращі результати по ходу сезону.

Його брат Тар'єй був різкішим. "Російський допінгіст позбавив мене бронзи. Ми тренуємося щодня, щоб чесно змагатися, а потім приходять люди на кшталт Логінова і знищують наш спорт", - сказав старший-Бьо.

Лідер загального заліку Кубка світу в поточному сезоні француз Мартен Фуркад, який раніше не раз критикував Логінова, в цей раз відмовився говорити про нього: "Не хочу сьогодні про нього говорити. Як я до нього ставлюся? Ніяк".

Швед Себастьян Самуельсон не соромився у виразах: "Нізащо не привітаю його з перемогою. Це жахливо для спорту".

Шведське видання Aftonbladet про перемогу Логінова написало коротко: "Ганьба".

Норвезький телеканал TV2 на своєму сайті заявив, що росіянина просто не повинно було бути на цьому чемпіонаті світу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українка стала четвертою у спринті на чемпіонаті світу з біатлону.