RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Суперзірка світового футболу підписав контракт з українським клубом: фото

Легендарний футболіст Яя Туре почав тренерську кар'єру в Україні, підписавши контракт з донецьким "Олімпіком".

Про це повідомляється на офіційному сайті клубу.

Африканський фахівець підписав з "Олімпіком" контракт до літа 2021 року і буде працювати на посаді асистента головного тренера команди Ігоря Климовського.

"Я починав свою професійну кар'єру в Донецьку. Зараз я тут, щоб почати вже свій тренерський шлях. Звичайно, я розумію, що "Олімпік" - це не "Металург", але я добре запам'ятав, наскільки доброзичливі і відкриті люди були в Донецьку. Мені дуже імпонує місцевий менталітет. Навіть мій агент був здивований, коли дізнався, що я хочу вчитися на тренера саме в Україні, але я був твердий у своєму рішенні. Я радий, що тренер "Олімпіка" пішов на зустріч і дозволив мені приєднатися до його команді. Я сповнений ентузіазму до роботи і мотивований вчитися, щоб вирости в хорошого тренера", - сказав Туре.

37-річний Туре під час перебування футболістом виступав за "Беверен" (Бельгія), "Металург" (Донецьк), "Олімпіакос" (Греція), "Монако", "Барселону", "Манчестер Сіті", знову "Олімпіакос" і "Циндао Хайн "(Китай). За свою кар'єру він виграв 17 трофеїв, серед яких три чемпіонські титули в Англії, два чемпіонства в Іспанії і один - в Греції. У 2009 році Туре в складі "Барселони" виграв Лігу чемпіонів, а через шість років зі збірною Кот-д'Івуару став володарем Кубка Африки.

"Олімпік" після 13 турів займає сьоме місце в турнірній таблиці української Прем'єр-ліги. Туре дебютує на новій посаді 13 лютого гостьовим матчем проти київського "Динамо".

Раніше повідомлялося, що "Динамо" хоче купити африканського нападника.